sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Esti in lumina?

"Cine zice ca este in lumina si uraste pe fratele sau, este inca in intuneric pana acum"... 1 Ioan 2: 9

Cum adica sa fiu in lumina? Adica sa vin in prezenta Domnului. Daca traiesc in pacat, de pilda, si vin la tineret si, datorita melodiilor, intr-un in "prezenta Domnului", nu am intrat in prezenta Domnului, de fapt... e un fel de transa. Eu sunt inca in intuneric. Doar daca vin la lumina vin in prezenta Domnului. In prezenta Domnului nu se intra cand vrea chitaristul si vocalistul. Nici cand zbiara predicatorul. In prezenta Domnului se intra cand esti in lumina. Fiindca Dumnezeu este lumina si in El nu e intuneric.

Daca zice cineva ca este in lumina, e un lucru bun. E bine ca cineva sa-si doreasca sa fie in lumina. Dar, atentie - se poate verifica daca e in lumina sau nu! Cine zice ca este in lumina si uraste pe fratele sau, este inca in intuneric pana acum! Ca noi sa ramanem in lumina, odata ce am fost in lumina, trebuie sa iubim. Daca iubim pe fratele nostru, ramanem in lumina si nu este in noi nici un prilej de poticine. Poate unii se poticnesc, dar in noi nu este un astfel de prilej... E important sa intelegem asta.

Vin multi si spun ca esti pentru ei un prilej de poticnire. Eu aud de la unii si de la altii ca altii zic ca sunt un prilej de poticine cand ori stau nu stiu cum cand ma rog, ori dintr-un motiv sau altul am uitat sa ma rad etc... Doar atunci cand ii iubim pe fratii nostri ramanem in lumina. Si daca suntem in lumina, fratii nostri vad viata si trairea noastra si nu se impiedica de noi (nu este in noi nici un prilej de poticnire si asta se vede ca suntem in lumina... reflectoarele sunt pe noi).

Degeaba te prefaci si incerci sa nu fii un prilej de poticnire. Poate ai renuntat la principii sanatoase chiar, fiindca unii altii te-au amenintat subtil ca esti un prilej de poticnire. Traieste in lumina si atunci s-a rezolvat si problema asta. Cum sa traiesti in lumina? "Cine iubeste pe fratele sau, ramane in lumina si in el nu este nici un prilej de poticnire".

Niciun comentariu: