sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Babel spiritual

Exista, poate spre surprinderea unora, un blog chiar cu acest nume - "Babel spiritual". Autorul posteaza acolo un articol sub titlul "Isteria microcipului", pe care-l redau mai jos, integral (fara imaginea atasata):

Vuieste internetul de "pericolul" secolului 21, microcipul, (noul pasaport cu microcip) intruparea lui michiduta!
Se fac petitii, se dezbate pe toate blogurile, "a innebunit lumea"!

O multime de filme tot apar pe internet despre masoni, iluminati, teoria conspiratiei, reptilieni, etc. Oamenii isi dau link-urile unul altuia fara a avea cea mai mica idee cat de rau isi fac. Filmele prezentate sunt in sine un instrument oribil de manipulare, ce contin o multime de elemente subliminale. Imagini cu tot felul de simboluri oculte sau de alta natura se succed pe ecran, insotite de chipuri schilodite ale subnutritilor din Africa. De cele mai multe ori imaginea este de proasta calitate, inca un instrument clasic de tulburare a mintii. Se prezinta teorii diluate, dar cu o fatada "sclipitoare" si ni se cere sa luptam uniti impotriva "marelui rau".

Dar cine este acest rau? Nimeni nu stie. Este peste tot si niciunde.

Poate ca exista societati secrete, exista manipulatori, cum exista si hoti, criminali, avocati, croitori, soferi, ploaie, soare, noapte, zi etc, etc, pe lumea asta. Dar mai presus de toate exista o Lege nescrisa careia nu i se poate sustrage nimeni, indiferent de marimea sau puterea sa. Unii il numesc Dumnezeu, altii Divinitatea, altii Karma, sau Legile Nescrise ale Universului, Eliberare, Nirvana, etc.

Mie imi place sa-i spun uneori Libertatea Pura si vreau sa ma simt asa. Nu pot trai cu tot felul de amenintari si angoase in suflet. Nu pot accepta ideile preconcepute, regulile rele faurite de mintile bolnave ale unor oameni ce fac parte din tot felul de grupuri, organizatii, secte, societati, sau credinte derapante.

Nu mi-e teama si nici nu ma intereseaza cipurile si nici numarul 666, nici parerile unor idioti. Ma intereseaza doar sa vad ce pot face pentru a ma transforma pe mine in bine pornind din interior. Ma intereseaza ca in orice imprejurare, chiar daca cineva m-ar arunca in mijlocul iadului, sa nu poata distruge Raiul din mine.
Consider ca aceasta este singura Realizare si singurul lucru ce merita atentie si un efort special.

... sau cel putin incercati sa nu deveniti paranoici.


---------------final de articol----------------

Pentru ca am scris despre acest subiect si am primit un comentariu pe ascultareacredintei.wordpress.com, am decis sa corectez acest articol in contextul in care se scrie orice post pe blogul meu, acela al Scripturilor.

In primul rand, noi nu credem ca microcipul ar fi intruparea lui michiduta. Daca la diavolul se refera autorul, atunci va trebui sa afle ca regasirea acestuia la superlativ se va face in Fiul Pierzarii, Anticristul ultimei lupte, pe care Dumnezeu il va nimici cu suflarea gurii Sale. Nu credem nici ca vreun lucru sau invetie ar fi o astfel de intrupare. Dar, dupa cum am si aratat in articolul meu si, dupa cum majoritatea articolelor scrise cu seriozitate contin, facem o avertizare sau o atentionare, tragem un semnal de alarma cu privire la directia pe care o iau lucrurile. Iar aceasta este o chestiune care se adreseaza in primul rand fratilor de credinta.

Intr-un babel spiritual, desigur ca nu trebuie sa existe acest concept, fiindca ar ameninta integritatea sistemului.

Afirmatia "Filmele prezentate sunt in sine un instrument oribil de manipulare, ce contin o multime de elemente subliminale" nu este intamplatoare. Mergand in tonul substantei ei, vom afirma ca chiar aceasta afirmatie imediat mai sus citata este un intrument de manipulare... etc. In plus, este incert la ce se refera autorul cand spune "in sine". Un film nu poate fi in sine ceva, fiindca filmul nu exista prin sine insusi... "o multimime de elemente sublinimale" - suna a parere de expert, dar chiar aceasta parere ar putea fi, la randul ei, un element subliminal in intregul mai mare al indepartarii de dumnezeire, la care asistam. Pur relativ. Discutii in van, sinteze de pareri, scantei de vorbe.

Iata ca, chiar si intr-un loc al babelului spiritual exista ceva de combatut. Cei care au studiat cartea Daniel stiu ce anume nu se potriveste intr-un asemenea sistem al relativismului religios. Este un fapt al existentei de astazi ca Dumnezeul Bibliei nu se potriveste in sistem! De unde si acest comentariu...

Nu ma gasesc in randul celor care prezinta filme, scriu articole sau cheama la o mare rascoala impotriva sistemului "rau". Rau e, dar scrierea mea a fost cu un alt scop, pe care cei carora li s-a adresat l-au inteles.

Evident ca noi stim cine este "raul acela" mare. Stim ca duhul sau este in lume si stim si care-i va fi soarta. Nu facem apel la populatie sa lupte contra lui, fiindca razboiul nu oameni-l vor duce. Chemam insa pe orice om sa vina la Cristos, caci El este SINGURA scapare, izbavire, salvare, mantuire de la tot ce este rau si urmeaza sa fie aici, sau dincolo de experienta umana de pe pamant.

Babelul spiritual nu poate accepta asa ceva. Pentru el toti sunt buni, daca se potrivesc intereselor lui. Cristos nu poate sa fie acceptat, desi figureaza pe lista. Doar cu numele, caci adevaratul Cristos nu-si gaseste placerea acolo. El cere inchinare doar pentru Sine si Dumnezeu. Ce ne facem? Simplu - ori Cristos si doar El, ori orice altceva, dar fara El. Cand cineva spune Cristos, Buda, Confucius spune o teorie pe care Scriptura nu o admite in ce-L priveste pe Cristos.

Poti sa-i spui cum vrei lui Dumnezeu, numai ca, retine ca Dumnezeul adevarat este Dumnezeul Bibliei si El a descoperit oamenilor cum Il cheama, iar Numele Lui nu este Karma, Eliberare, Nirvana etc. Dumnezeu nu e o notiune, Dumnezeu e o persoana. Desigur, exista un numitor comun a cautarii oarbe a omului, de unde acestea. Dar, noi discutam despre Dumnezeul adevarat, care S-a revelat pe Sine si pe care Il cunoastem in adevar prin Cristos - fapt si nu poveste, realitate acceptata si nu cautare oarba.

Nici noua nu ne este teama de cipuri. Ar fi chiar culmea... :)) De toata jena. Nu stiu cine sunt idiotii la care se refera autorul in articol, dar eu, spre deosebire de el, ma gandesc la parerea lui si-mi pasa de ea. Cred ca e gresita si ca o poate corecta nu prin acest articol, ci prin Scriptura, daca "va voi Dumnezeu".

In ce priveste transformarea de sine in bine, pornind din interior - un bun exeplu de aberatie. A sugera ca pleci din interior sa faci binele este a spune ca acolo se gaseste o resursa care capaciteaza omul pentru aceasta. Prespune apoi un efort al omului de a se face spre bine. Presupune o existenta a binelui si o definitie a lui, spusa sau nu, unde sa se ajunga. Toate acesta sunt straine Scripturii in invataturile ei si inselaciuni luciferice. NIMIC BUN nu locuieste in om. Nu doar ca e o exprimare ireala, ci o imposibilitate practica. Pai daca vrei sa te transformi in bine inseamna ca nu esti. Dar daca zici ca o faci pornind din interior, atunci esti bun in interior. Atunci nu esti bun in exterior? Si, daca esti bun in interior, de ce sa mai fii bun? Si, cum de esti bun in interior? De unde atata bunatate?

Dar Dumnezeu ne-a aratat ca Cristos a venit pentru a ne aduce o capacitate de schimbare spre Binele care este Dumnezeu si doar El (Acela al Bibliei), nu prin ce facem noi, ci prin ce a facut El. Un mesaj cu totul diferit.

Si, cum semnul fiarei si numarul numelui ei tine de Biblie, iar autorul articolului de mai sus vorbeste pe langa Biblie, i s-a retras de mult dreptul de a vorbi despre chestiuni private in domeniul public. De atunci vorbeste din ale lui avand o singura posiblitate de indreptare - credinta adevarului care este in Cristosul despre care vorbeste Evanghelia lui Dumnezeu, despre care au vorbit proorocii Vechiului Testament, in toate scrierile lor sfinte.

Iata cateva exemple de inconsistenta si inconsecventa in afirmatii:
- "Nu pot accepta ideile preconcepute" (idee preconceputa);
- "Nu mi-e teama si nici nu ma intereseaza cipurile si nici numarul 666" (tocmai scrie despre);
- "Ma intereseaza ca in orice imprejurare, chiar daca cineva m-ar arunca in mijlocul iadului, sa nu poata distruge Raiul din mine" (Iadul si Raiul nu se suprapun in nici un caz);
- "Consider ca aceasta este singura Realizare si singurul lucru ce merita atentie si un efort special" (in contextul paginii numite "babel spiritual");



Nu mi-am propus sa combat in vreun fel blogul de unde am citat. Acest articol este exemplificativ. Daca v-ati enervat citindu-l, incercati, cel putin, sa nu deveniti paranoici... Iar cei care au inteles sensul mesajului meu despre cipuri nadajduiesc ca au inteles mesajul Scripturilor, care ne poate da intelepciunea adevarului. Mult har tuturor, de la Singurul Dumnezeu adevarat!

Niciun comentariu: