joi, 8 ianuarie 2009

Mesajul Ingerilor sau al Fiului?

Compara urmatoarele:



"După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rînduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfîrşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile. El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvîntul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte, ajungînd cu atît mai pe sus de îngeri, cu cît a moştenit un Nume mult mai minunat decît al lor... De aceea, cu atît mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile, pe cari le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele. Căci, dacă Cuvîntul vestit prin îngeri s'a dovedit nezguduit, şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire, cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mîntuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întîi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o..." [citate din Epistola catre Evrei]


Ingerii sunt astazi in prim plan. Este o falsificare greu de crezut de cat de crezuta e, iar aceasta in multe parti din lume. Scriptura ne spune clar in ce perioada a planului divin au fost implicatii ingerii si, cum in zilele noastre, Cristos este Cel prin care a vorbit Dumnezeu "odata pentru totdeauna".

Ingeri, ingeri, ingeri... Eu il am pe Cristos. Tu? Niste duhuri slujitoare, facute din vanturi sau din flacari de foc si un Mare Preot in veac! Trebuie sa alegi, daca vei trai in iluzia unor vremuri precristice, sau in realitatea plinatatii prezentei lui Dumnezeu prin Cristos.

Unii le spun ingeri, altii prieteni imaginari. In timpurile biblice li se ziceau demoni. Dar Cristos este Acelasi, iar anii Sai sunt fara sfarsit. Astfel dar, fratilor, fiindca ne-am apropiat de o astfel de mantuire, cu mult mai mare decat ce faceau odinioara ingerii, sau ce-ar putea face ei, sa ne aratam multumitori si sa ducem o viata de alergare spre telul ceresc, al cunoasterii lui Cristos.

Niciun comentariu: