luni, 12 ianuarie 2009

Cugetari si maxime




Discutii peste discutii si intre crestini. Unele provoaca doar partasii de dat cu pararea, certuri de vorbe - nu te apuca la vorba asupra parerilor indoielnice, ne spune Scriptura. Sunt diverse articole in blogosfera contemporana si, cum oricine-si poate face blog astazi... nu e de mirare ca sunt orice fel de bloguri... Cineva analiza diversele discutii existente, mai ale comentariile unor indivizi care se ascund dupa un ANONIMUS si amintea acest sfat:

NU INCERCA SA SCHIMBI PRINCIPIILE CUIVA CARE NU SI LE-A FORMAT


Eram copil cand m-au invatat parintii ca jocul cu focul este interzis. Curiozitatea il macina pe orice copil care are mintea necoapta (sau pe unii care se incadreaza in a doua parte) si, nu stiu cum se face ca invataturile parintilor sunt mereu confirmate in practica... Sa fie oare acestea valabile doar in sensul lor pamantesc? Sau au o intelepciune mai adanca? Iata o maxima pe care ai putea sa o inveti:

CINE SE JOACA CU DUMNEZEU SE VA ARDE CU FOCUL IADULUI


De ce-ai mira sa vezi varstnici fara intelepciune? Oare nu este priceperea si stiinta in frica de Dumnezeu? Cum sa aduca cinste perii albi care n-au imbatranit de gandire? Fiindca:

NU ESTI TANAR DECAT O SINGURA DATA, DAR POTI RAMANE IMATUR O VIATA INTREAGA


Unii oameni inteleg pe dos intelepciunea. Sa nu stii sa aplici realitatea poate fi o mare piedica mintii. Nu e totul in a observa, ci trebuie sa stim si cum sa observam. Nu e doar observatia, ci trebuie sa fie o scanteie. Gravitatia nu e doar un mar cazut la cineva in cap, ci descoperirea specifica a lui Dumnezeu. Iata ca unii nu au inteles ca:

DACA TOT CE E VIU DE PE PAMANT SFARSESTE PRIN MOARTE, NU INSEAMNA CA MOARTEA ESTE TINTA VIETII


Sa te uiti la marii oameni de credinta si sa crezi ca tu nu poti ajunge ca ei este sa nu intelegi ca:

FIECARE MAESTRU A FOST ODATA UN AMATOR


Cand vezi ca suferi pentru altii si te gandesti de ce in loc sa primesti laude sau macar bunavointa, ai parte de respingere, lovire si rautate, priveste cum:

LUMANAREA ADUCE LUMINA IN VIATA ALTORA, DAR PE EA INSASI SE CONSUMA


Poate una dintre cele mai grele pilde ale vremurilor pe care le traim este arhivata in aceea ca:

CINE UMBLA CU DUMNEZEU NU VA FI IN PAS CU LUMEA


Uneori, CINE TACE VORBESTE CUI TACE SI-ASCULTA. Uneori, CINE VORBESTE TACE PENTRU CEL CE VORBESTE C-ASCULTA. Daca te gandesti ca ai vrea sa fii si tu important printre sfinti, gandeste-te mai bine ca e important sa fii si tu printre ei! Unii vorbesc zile la rand pentru a folosi unui om flamand, iar cand ei tac, trece si ajutorul lor. Altii gandesc zile intregi pentru a spune cateva cuvinte ce cuprind toate acele ganduri, care folosesc mai apoi zile la rand celor care se gandesc la ele.

Oricum ar fi, concluzia este ca mai bine te gandesti inainte!

Niciun comentariu: