vineri, 30 ianuarie 2009

Constitutia Romaniei si dreptul la intimitate

ARTICOLUL 26 - Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenţei
Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile”.


Judecati acestea in contextul noilor legi cu privire la inregistrarile comunicatiilor cetatenilor romani care folosesc mijloace moderne (telefon, internet) si a introducerii fortate si fara drept de alegere a pasapoartelor cu cip biometric.

Daca sunteti atenti veti observa o schimbare dramatica in directia pe care guvernele de astazi o inteleg. In curand constitutiile vor trebui modificate. Constitutia se doreste a permite homosexualitate (si pacatul in general), dreptul statului de a cunoaste intimitatea individului (care nu va mai fi individ, ca atare, ci cetatean). Pana una alta, se va face cumva sa se mearga mai departe. Poporul roman e obisnuit sa fie rob.

Ce au facut cei din securitate, in regimul comunist - imitatie grosolana fata de ceea ce se face acum. Si, daca oamenii lor au ucis oameni nevinovati, fiind langa ei, cum credeti ca se va intampla in viitor, cand informatiile vor fi "reci", fara implicatia omului in sens direct? Si cate nu vor mai fi...

Dar, argumentele cu privire la dreptul la intimitate nu sunt nici aici...

2 comentarii:

Anonim spunea...

As dori sa incep comentariul citand constitutia:
Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
si subliniand cuvantul siguranta din acestea.
Acum urmatoarele lucruri : ca sa respectam constitutia trebuie sa garanatm atat dreptul la o viata privata dar si sa garantam siguranta. Aici intra legea, care foloseste aceste date personale PENTRU A AJUTA IN SIGURANTA SOCIETATII. Ca sa fiu si mai clara, oricat de multe date s-ar colecta (chiar daca in momentul de fata numarul datelor este destul de mic si nu reprezinta o violare a spatiului intim) un cetatean care nu comite o nelegiure nu va fi afectat DELOC de aceasta lege in rau (doar in bine, deoarece va dispune de mai multa siguranta). acele date vor fi folosite DOAR in cazul unor infractiuni grave si atunci parerea mea, nu trebuie sa aparam dreptul acelor oameni la intimitate. Deci inainte sa trageti concluzii pripite, va rog sa studiati mai profund legea si sa raspundeti singur la intrebarea: Este mai important daca autoritatile au sticat in baza lor de date (care peste 6 luni se distruge) cand si cu cine am vorbit eu la telefon ieri sau siguranta noastra, a tuturor cetatenilor?
p.s. : pareri ca acestea postate de persoane pe internet duc la paranoia societatii.

suveranitate spunea...

Singurul inamic impotriva caruia ar trebui toti sa luptam este insusi STATUL. Siguranta fiintelor umane este amenintata de aceia care ne violeaza intimitatea sub pretextul de a ne proteja. EU nu am nevoie de protectia statului, atata timp cat il am pe Dumnezeu alaturi nu mi-e frica de nimic. Jos cu spionii iadului! www.suveranitate.wordpress.com