sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Crestere spirituala




"Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care NIMENI nu va vedea pe Dumnezeu"

Urmarirea pacii si sfintirea arata un proces. Procesul arata spre un timp in care acesta sa aiba loc. Reiterarea anului nou arata spre reiterarea conceptului de crestere spirituala. Suntem chemati sa ajungem la capul Trupului, la inaltimea staturii Sale. Altfel, indiferent ce spui despre tine, nu-L vei vedea pe Dumnezeu in sensul in care apostolul Ioan ne spune - cand vom fi ca El il vom vedea asa cum este.


Centrul vietilor noastre trebuie sa fie Cristos. Dar intr-o astfel de maniera, sa nu fie nevoie sa ne mai intrebe cineva despre el, ci sa-l inteleaga din trairea noastra. Cand un copil al lui Dumnezeu creste, el seamana mai mult cu Tatal din ceruri. Sa se vada in viata noastra ca suntem tot mai mult ca Tatal nostru.

Daca-L numim Tata, daca zicem ca suntem copii ai Sai, daca spunem ca suntem evlaviosi etc, atunci sa si traim. Altfel, nu suntem, indiferent ce facem, ce spunem, cine suntem in raport cu imediatul.

Este vorba despre sufletul tau si despre destinul tau vesnic. Sa nu ne amagim cu diverse teorii. Scriptura spune clar - fara sfintire si pace, NIMENI nu-L va vedea pe Dumnezeu! Prin urmare, sa urmarim sfintirea, sa urmarim pacea, pentru ca stim ca astfel Il vom vedea pe Dumnezeu.

Tot ce tine de viata de credinta, de cresterea noastra spirituala, ne este dat de Dumnezeu in Domnul nostru Isus Cristos. Tot ce priveste viata si evlavia, noi avem deplin in El.

Daca tu esti hotarat pentru Cristos, atunci Dumnezeu spune clar ca El iti va da toate resursele necesare sa ajungi la premiul chemarii ceresti, la finalitatea celor care au parte de chemarea cereasca.

"Sa ne grabim sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare. Caci Cuvantul lui Dumnezeu este VIU si LUCRATOR, mai taietor decat o sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face. Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - sa ramanem tari in marturisirea noastra."

Niciun comentariu: