vineri, 30 ianuarie 2009

Dumnezeul care stie tot

Dumnezeul nostru, Dumnezeul adevarat cunoaste totul, chiar si gandurile inimilor noastre. El este Creatorul nostru, El ne-a dat suflare de viata si ne-o tine. El a fost martor la caderea omului in pacat si la pacatele fiecarui om care a trait pe acest pamant vreodata.

Dumnezeul nostru este sfant si pacatul este o uraciune pentru El. Si totusi, El care stie toate, iata-L cum, cu rabdare, asteapta ca noi sa ne pocaim, sa ne schimba gandirea, sa Il cautam pe El si sa primim eliberarea Lui, indreptatirea Lui, impacarea pe care o da El!

El, care stie totul, nu ne denigreaza! El care ne cunoaste inima rea, nu ne-o povesteste la vecini. El, care ne stie trecutul, nu si-l mai aminteste, daca suntem cu adevarat copiii Sai. El, care stie gandul inainte ca el sa existe, care cunoaste desavarsit si deplin, Dumnezeu ne lasa sa fim liberi.

Iata-L pe Cel Atotputernic, cum asteapta iubitor sa venim la El, prin jertfirea Domnului Isus, Singurul Sau Fiu. Nu ne obliga, nu ne manipuleaza. El nu foloseste nicio informatie pe care o are despre noi pentru a ne denigra. El o foloseste pentru a ne vorbi, la nivelul sufletului, in ganduri, pentru a ne indrepta. Si, cand ne schimbam, El uita totul. Doar numele nostru ne va fi scris in cartea vietii, la sfarsit.

Dumnezeu a dat nume omului. Dumnezeu s-a prezentat omului cu un nume. Dumnezeu l-a invatat pe om sa dea nume si l-a lasat sa o faca. Toate animalele din gradina Edenului au fost numite, bunaoara de omul dintai, Adam. Omul, insa, pune numere. Dumnezeu s-a uitat la om si l-a inaltat mult, dandu-i nume. Pentru ca Dumnezeu Insusi are nume! Omul il coboara pe om, ca sa-l controleze. Ii da un numar. Nu conteaza cine esti, ce inseamna cine esti, nu conteaza toate acestea, ci sa ai un numar, sa fii in sistem, sa faci parte din baza de date. Va doresc sa intelegeti comparatia cu adevarat.

Poate putini realizeaza ca Dumnezeu are o Imparatie deja. Are si un Imparat, pe care L-a uns, pe muntele Lui cel sfant. Este Fiul. Imparatii pamantului se rascoala impotriva Lui, vor sa-I rupa legaturile si lanturile, cum zic ei... Se ridica impotriva Celui adevarat. Ei vor o imparatie a lor. Imparatia mai multor imparati. Ei nu accepta ideea ca Isus Cristos este Singurul Imparat! Totusi Imparatia lui Cristos se preface intr-un munte (cine citeste sa inteleaga).

Alegeti bine ce imparat vreti sa aveti. Alegeti bine ce cale vreti sa urmati. Cristos va iubeste si, in dreptatea Lui, macar ca va stie pe fiecare, nu va obliga cu nimic. Dar, a murit pentru voi. Si, pentru ca astfel doar puteti avea partasie cu El si cu Tatal, cu Dumnezeu, va cheama cu mult dor, sa va intoarceti la El. Pocaiti-va (schimbati-va minte, gandirea, inima, viata, faptele)! Nu vom trai vesnici aici pe pamant. Faceti timp si pentru sufletele voastre, opriti-va din goana nebuna dupa lucrurile materiale pe care le veti lasa in urma.

Omule, cauta-L pe Dumnezeu, caci ai un suflet!

Niciun comentariu: