joi, 8 ianuarie 2009

Obama, altii si ordinea mondiala


"Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat ca presedintele ales Barack Obama ar trebui sa profite de actuala criza economica la nivel global pentru a crea o noua ordine mondiala. Declaratia lui Kissinger a fost facuta pentru postul american de televiziune CNBC." [o stire pe internet]

Citeam acum vreo 8-9 ani despre o noua ordine mondiala pe care o vedeau unii teologi in legatura cu miscarile de dupa razboiul rece care se precipitau pe atunci intre America, Rusia si incepatoarea Europa Unita.

Cititorul care e obisnuit cu Biblia, vede imediat o scanteie, un gand se aprinde. 1 Tesaloniceni ne vorbeste despre "cand vor zice pace si liniste". Nu sta prea mult apostolul aici, dar intelegem evidenta faptului ca aceasta pace si liniste va fi asteptata, trudita, dorita si, chiar obtinuta. Nu ne lasa reci eforturile diplomatice fara precedent pentru oprirea razboaielor si implicarea liderilor mondiali intr-un mod incisiv in planuri de pace, cum se intampla acum in Israel.

E vremea falsilor profeti, cum zicea Cristos in Matei 24, care sunt multi la numar si inseala pe multi. Dragostea celor mai multi s-a racit si in sensul acesta nu e vorba deloc de "incalzire globala". E timpul in care oamenii din biserici sunt mai mult iubitori de placeri decat iubitori de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie, dar fara putere, cum avertiza apostolul Pavel intr-o scrisoare catre "adevaratul sau copil in credinta".

Trebuie sa fie un guvern mondial, trebuie sa fie un lider global. Ideea de stat suveran dispare, dupa cum dispare si ideea de biserica locala. Globalizarea se impune in scoli, astfel incat copiii de maine sa fie obisnuiti cu ea, indoctrinati cu ea. Pana sa se dezmeticeasca, daca va fi posibil, va fi prea tarziu.

A intrat in scena acum si criza financiara. Toti stiu ca e, e la nivel global, numai ca nimeni nu pare sa stie si de ce e aceasta criza, pentru a o combate. Toti se refera la ea, oamenii sufera, tot mai multi someri, tot mai multe guri care striga dupa o salvare.

Zilele acestea, trei dintre politicienii Europei, puternic implicati in dorinta formarii unei noi ordini mondiale, in contextul in care, pretutindeni pe glob vin la putere reprezentanti ai unor noi generatii de oameni, ei la randul lor fiind "proaspeti".

Angela Merkel, cancelarul celei mai puternice economii a Europei, presedintele Sarkozy si Tony Blair, au tinut o conferinta intr-o dezbatere publica, pentru a discuta formarea unei noi ordini mondiale. Presedintele Frantei a spus ca acest capitalism financiar bazat pe speculatii a fost un sistem imoral si ca a pervertit astfel logica din capitalism. Tony Blair a cerut formarea unei noi ordini mondiale, un nou sistem economic global, bazat pe valori mai degraba, decat pe un profit pe termen scurt maximizat.

Cu ceva timp in urma tarile bogate, care controlau economia globala, oarecum, au considerat ca cercul lor trebuie sa se largeasca. G8 nu mai e suficient, spuneau ei, in contextul necesitatii unei noi economii mondiale. E nevoie de schimbare, de noi idei, de o alta economie, de o alta ordine politica si chiar geo-politica.

Pana nu demult, Bush era anticristul... Acum e Obama. Toti au uitat de Bush si au trecut la urmatorul. Doar doar, o fi el... Si totusi, in tot acest timp, frapant este ca stim cine e Cristos, stim ca El este doar unul singur, dar pasiune pentru El nu avem. Daca am stii cine e anticristul... ce carti am scrie, ce invitati am fi pe la toate bisericile sa spunem oamenilor... Cristos, fratilor, Cristos! Uitarea lui Cristos il va aduce pe scene pe anticrist. Caci duhul lui este deja in lume, numai ca trebuie sa fie luat dinaintea lui ceea ce-l impiedica sa-l aduca in scena pe "fiul pierzarii".

Imparatia lui Cristos a inceput de mult. Sistemul global incearca tocmai o imparatie fara Cristos... deci anticristica. Si, cine o va conduce oare? Pentru un control amanuntit oamenii vor fi obligati, intr-un sens, sa poarte semnul fiarei. Cei care nu-l vor primi nu vor mai putea sa cumpere si sa vanda, adica sa faca parte din acel sistem globalizat, bine pus la punct si universal valabil pe Terra.

Oare nu intelegem noi ce se pregateste? Si, daca intelegem, atunci mai degraba ne verificam vietile, fiindca nu anticristul vine (vine si el, ca trebuie sa vina), ci, VINE CRISTOS. Esti pregatit?

Niciun comentariu: