duminică, 25 ianuarie 2009

Fiecare isi vedea de treaba lui

Nu de putine ori ai vazut si tu imaginea aceasta, a unor crestini care au lumea lor, care au prietenii lor, care se bucura, discuta, se simt bine. Iar, undeva, in peisaj, cineva e singur. E un nou venit la acea intalnire, e o persoana mai putin agreata, sau mai retrasa.

Toti au ceva de facut, toti sunt grabiti, toti isi gasesc de lucru. Dar nu pentru un suflet singur, nu pentru cateva momente in care sa asculti pe cineva in nevoie. De ce? Egoism. Iubire de sine.

In inima e un tron, iar pe tron esti tu. Acolo ar trebui sa stea Cristos, dar stai tu... De ce stai tu? Nu ti-e teama de Dumnezeu? Chiar crezi basmul conform caruia soarele s-ar invarti in jurul pamantului. Pana nu demult, cei mai multi oameni nici nu stiau ca mai exista planete ca Pamantul, in sistemul nostru solar. Credeam ca soarele se invarte in jurul nostru, ca de... asa ni se parea normal. Si totusi, realitatea nu e asta. E un basm faptul ca tu esti in centrul atentie.

Isaia surprinde aceasta imagine cel mai bine. El ii vede pe toti ca pe niste oi, iar fiecare isi vedea de treaba lui. Rataceau. In acest context a venit Cristos. Poate vei vrea sa citesti Isaia 53 sa meditezi la acest aspect.

Dar acum, dupa ce ai fost luminat si ai cunoscut voia lui Dumnezeu, dupa ce ai inteles ca nu tu esti in centru, ci Cristos si ca El este in fratii Sai, pe care ar trebui sa-i cinstesti si sa-i slujesti ca pe El, de ce sa te mai porti ca mai inainte? Vei mai merge cum ai mers, vei mai rataci pe cai neintelese, te vei mai comporta dupa vechile obiceiuri? Daca da, daca esti tot asa, atunci intelege-i pe cei din jurul tau, care se indoiesc de schimbarea ta...

Niciun comentariu: