duminică, 6 ianuarie 2008

Diversiunea

Act 20:30
"şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, cari vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor."


Scriptura ne lasa acest verset, prin apostolul Pavel, care dadea sfaturi unor ucenici la o ultima intalnire cu acestia. El ramane in picioare ca sfat pentru fiecare generatie. Ar fi interesant un studiu al istoriei din aceasta perspectiva, dar nu ma incumet la asa ceva (acum).

Totusi, avand in minte ce stim despre perioada comunista din Romania (adiacenta celei de azi, inspre trecut) si cunoscand cat de cat ceea ce se intampla astazi, am vazut cum acest verset este de actualitate pentru noi si un sfat bun si important.

In vremea comunista exista chiar si un departament special organizat, sustinut de Statul Roman, care se ocupa cu diversiuni. Acolo se instruiau oameni si se pregateau scene pentru calomnierea unora sau alte diversiuni menite sa controleze opinia publica sau anumite persoane. Unii dintre cei pregatiti erau "frati" baptisti, care frecventau alaturi de sfinti Adunarile Bisericii. Prin invataturi stricacioase, doreau sa-i atraga de partea lor (a sistemului) pe ucenici.

Se lansau zvonuri, se foloseau martori mincinosi etc.

Dar acum? Printre noi, la intalniri, vin si cei care se ocupa cu diversiunea. Ei stau deoparte, au fost mintiti bine ca sunt "deasupra" lucrurilor si par interesati de a face treaba. In realitate insa, ei au alt scop, unul personal si care nu are de-a face cu Biserica lui Dumnezeu.

Sunt cei care incearca sa-i atraga pe ucenici de partea lor.

Sa vedem ce inseamna aceasta. Un ucenic este unul care invata de la un maestru. Maestrul a fost Domnul Isus. El Si-a invatat ucenicii si apoi le-a dat porunca sa faca si ei ucenici. Si ucenicii lor au facut ucenici. Asa se face ca noi avem acum ocazia sa fim ucenici ai Domnului si responsabilitatea de a face ucenici la randul nostru si al generatiei noastre.

Deci, trebuie ca cei care sunt "atacati" sa fie ucenici, sa fie oameni care sunt in procesul de a deveni asemenea lui Dumnezeu. De ei vor unii sa se "ocupe", incercand sa-i atraga de partea lor. Eu vad bine in jurul meu astfel de "magneti" atragatori, sunt prezenti. Sunt si in alte biserici, sunt si la voi.

Daca lucrurile merg incetosat in biserica ta, este foarte posibil ca sa fie pe rol o diversiune. In spatele ei, undeva in spate de tot, sta in umbra tatal minciunii si al diversiunilor.

Acum, cu rugaciune multa, post, studierea Scripturilor... ei vor iesi la iveala. Ei se pot preface, dar nu si la acest nivel. Cand se pune accentul pe adevarata viata in Cristos, cei care nu traiesc nu mai pot sa ramana ascunsi fata de ochii Trupului.

Niciun comentariu: