joi, 10 ianuarie 2008

Puterea puterii sau puterea slabiciunii

Samuel ii zicea lui Saul: "Cand erai mic in ochii tai, n-ai ajuns tu capetenia semintiilor lui Israel si nu te-a uns Domnul ca sa fi imparat pe ste Israel?"

Era mic in ochii lui. Puterea insa l-a trantit, fiindca l-a facut sa se creada cineva, pe cand, legandu-l la ochi in jocu-i, l-a orbit de la a vedea cum si-a pierdut imparatia, prin neascultare.

Lepadarea Cuvantului Domnului a condus la lepadarea din partea Domnului a celui care i-a lepadat cuvantul.

Chiar si in zilele noastre, chiar si in "neamul" nostru exista lupte deastea, pentru putere. Sa ai ce nu poti stapani, ce nu-i al tau. Asa de mare-i caderea apoi... Mai sunt si din aceia care erau candva mici in ochii lor, iar acum sunt la putere? Mai sunt, sau nu, fiecare ne stim.

Dar cum ne raportam la puterea Cuvantului lui Dumnezeu? La puterea slabiciunii? Fiindca suntem tari cand suntem slabi si aceasta daca ne facem mici atunci cand suntem mari. Cuvantul care e puterea lui Dumnezeu pentru mantuire, sau intelepciunea omului care incearca sa faca treaba lui Dumnezeu gata de mult.

Uneori, puterea poate orbi. Puterea puterii te poate face sa nu vezi adevarul si sa crezi altceva decat este. Iar puterea slabiciunii te poate face sa-ti pui mana la ochi, iertand, atunci cand altii iti fac tie rau.

"Caci cand sunt slab, atunci sunt tare."

Niciun comentariu: