luni, 28 ianuarie 2008

Sa se dea mult de lucru oamenilor acestora

In Exodul, Iesirea, Scriptura reda niste cuvinte a lui Faraon care nu pot fi trecute cu vederea:

Să se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca să aibă de lucru, şi să nu mai umble după năluci.


Pentru fiecare generatie de oameni, diavolul a pregatit munci grele, cu scopul de a-i tine pe oamenii lui Dumnezeu ocupati, pentru a-i distrage de la adevar si de la inchinarea fatza de Dumnezeu.

Iata cateva dintre aceste munci grele:
- tinerii sunt pusi sa invete, pentru a-si face o viata, un viitor, o cariera;
- adultii sunt pusi sa lucreze, sa stranga, sa faca, sa investeasca;

Este un miraj al faimei, al bogatiei. Este o iluzie. Paiele au fost vopsite si amblate frumos, iar oamenii sunt atrasi sa le cumpere. Dar, pentru a le cumpara, trebuie sa munceasca. Si sunt asa de multe "nevoi", asa de multe posibilitati, incat nu se mai termina dorinta de imbogatire. Hambarele sunt vesnic marite... Acaparam, strangem, muncim... Oare cand ne vom opri?

Cand se va trezi poporul lui Dumnezeu macar sa strige catre Dumnezeu pentru ajutor? Ca, se pare ca ne place asa... Da, trebuie sa traim aici, pentru asta muncim, invatam. Dar, surplusul este de zeci de ori mai mare decat nevoia. Restul sunt mofturi pentru care trebuie sa lucram ca robi. In tot acest timp, lucrarea lui Dumnezeu e neglijata. Te miri atunci de ce atatea erezii, de ce atatea atacuri azi, de ce atatea lovituri si de ce nu merge bine lucrarea lui Dumnezeu prin credinta...

Fiecare isi vede de treaba lui, pe cand Casa Domnului este parasita... In aceste conditii, la ce te poti astepta? Esti gata sa fii Moise si Aron pentru generatia ta? Nu avem speranta decat la Dumnezeu. Doar El, in mila Lui, mai poate interveni.

Niciun comentariu: