joi, 10 ianuarie 2008

Un nume de nume

Samuel a fost un profet al lui Dumnezeu. Numele sau inseamna "Numele lui Dumnezeu" sau "Numele lui este El". E a fost un om cu nume in Israel. Dar numele lui arata spre Dumnezeu. La fel si viata lui.

Tineri de-ai nostri iau tot mai mult modelul celor din jurul lor. Expresii precum "baieti de baieti", "fete de fete", "jmecher de jmecher"... Tendinta e sa te arati pe tine, ce poti, cat esti tu de "adevarat" si cum esti tu deasupra tuturor. Toti sunt deasupra tuturor si nimeni nu e.

Samuel a fost chemat din tinerete sa-l slujeasca pe Domnul. Si el avea un "nume de nume". Nu in sensul de mai sus, ci in sensul ca numele sau continea numele Domnului. Era deci un nume de nume. Si el a aratat spre Domnul si a trait pentru Domnul.

Lumea asta e ca un fel de spuma uriasa, unde se sparg baloane si mai iese cate un cap de om, care incepe sa strige cine-i el, ce face el... si nici nu o iesit bine... Vor toti sa-si faca un nume si un renume si un re-re-nume... Dar, in forfota asta, cine e gata sa-l arate pe Domnul prin viata pe care o traieste, prin renumele pe care-l are, prin numele pe care-l poarta?

Niciun comentariu: