vineri, 17 aprilie 2009

Apostolul Ioan marturisitorul

"Cel ce a văzut lucrul acesta a depus mărturie şi mărturia lui este adevărată. Şi el ştie că spune adevărul, pentru ca şi voi să credeţi"

Marturia apostolului Ioan are un scop clar. Nu este pentru a ne arata noua ce oportunitate a avut el de-a vede live (si nu pe TVu) moartea lui Cristos. Avem, astfel, Evanghelia dupa Ioan (si nu dupa Miel Ghibson). Nu este pentru a ne sugera ce inima puternica a avut de a rezistat tuturor imaginilor si scenelor acelora.

Iata scopul: pentru ca si noi sa credem.

Pentru ca noi daca credem, putem sa avem (crezand) viata vesnica!

Ioan a depus marturie. A spus ceea ce a vazut si ceea ce a auzit, aratand adevarul, pentru binele nostru vesnic.

Ne aducem aminte de moartea lui Cristos. Ei bine, cu aceasta ocazie trebuie sa intelegem ca noi, care L-am cunoscut pe Cristos, care ne-am identificam in moartea Lui si am inteles, prin Duhul, jertfirea Sa si plinatatea insemnatatii acestei VALORI, suntem chemati sa fim niste marturisitori in lume. De ce? Pentru ca si altii sa creada in El!

Ajuta-ma, Doamne, sa spun adevarul pe care-l stiu. Si stiu ca ceea ce cred este asa, dar sa spun pentru ca si altii sa creada, sa vina la Cristos si sa fie mantuiti. Ioan a fost acolo, cand a murit Cristos. Si a trebuit sa scrie adevarul, pentru ca a inteles sensul jertfei lui Cristos.

Faptele noastre arata daca credinta noastra este autentica. Daca este, atunci vom stii clar ca nu putem sa nu spunem ceea ce stim, atata timp cat Dumnezeu are trebuinta de noi pentru a Se vesti tuturor Imparatia Cerurilor si cum se primeste cetatenie acolo.

Cristos moare in trup. Dar in duh S-a dus sa propovaduiasca, sa marturiseasca, sa spuna (declarand) adevarul. Cui? Sufletelor din inchisoare. Tot asa trebuie sa facem si noi (noi suntem in trup, in trup sa mergem), daca iubim identificandu-ne cu Cristos, in moartea Lui.

Niciun comentariu: