miercuri, 15 aprilie 2009

Suntem pentru viata!



Noi crestinii suntem pentru viata! Din respect pentru Dumnezeu si pentru ceea ce a facut El. Datorita valorii pe care El a dat-o omului cand a murit pentru noi! Nu exista pentru noi avort in dictionar. E un pacat mare si greu pentru ca nu noi am facut viata sa o luam. Noi suntem doar oameni.

Sotia mea se pregateste sa nasca un copil. Cand am aflat ca e insarcinata am fost cutremurat de realitatea aceasta. Vom aduce pe lume un om. Dumnezeu ni l-a dat, el creste in burta mamei lui. De cateva luni comunicam. Il cant, ii vorbesc. El impinge cu piciorusele. Il ocrotim si-l asteptam. Ii vom da un nume. Dumnezeu stie cate zile are, aceasta e in mana Lui.

Am citit in Scriptura cum Dumnezeu lucreaza la copilul nostru, il tese si-l formeaza. Il face o "faptura asa de minunata". In inturenicul de acolo, ochii Sai il vad si zilele lui Ii sunt cunoscute mai inainte sa fie vreuna din ele.

Acuzati de criminali ca ne impotrivim stiinta, noi ne iubim copiii si-l nastem, si-i crestem, si le dam o educatie pentru ca nu noi am facut viata, ci noi o avem. Daca ar fi corecta ratiunea acuzarii, atunci ce progres stiintific ar mai fi daca ne ucidem urmasii?

Din cele mai vechi timpuri, biserica s-a opus stiintei, cunoasterii si educatiei. De ce? Pentru ca biserica nu vrea enoriasi capabili sa caute singuri idei, bisericii nu-i plac oamenii care-si pot forma singuri pareri. Religiile prospera in locurile sarace si in mizerie, pentru ca in acele locuri oamenii oricum si-au pierdut orice speranta. Religiile exploateaza intr-un mod miselesc durerile oamenilor si lipsa lor de perspectiva, promitandu-le viata vesnica intr-un paradis inchipuit. Promisiuni pe care nu si le pot tine, dar astea sunt deja detalii.


Fals. Noi ne impotrivim legilor care adopta avortul fiindca suntem liberi sa ne formam singuri idei, pareri, rationamente. Inteleg, prin urmare, ca avortul e crima, pacat fata de Dumnezeu si rau facut umanitatii. Suntem pentru viata pentru ca traim si noi la randul nostru.

Sunt religii care exploateaza durerile omului. Dar Cristos nu! Cristos le-a curmat. El Si-a dat viata pentr noi. El, Cristos, iti promite viata vesnica, nu noi, oamenii. Din acest motiv vorbim despre o promisiune care se va tine. Pentru ca Cristos e Dumnezeu. Suntem pentru viata, pentru ca am primit viata aici, dar am primit si viata vesnica. Dumnezeu da viata. Omul omoara. Dumnezeu a dat viata, omul a luat-o. Cu ce drept? Dumnezeu e Dumnezeu. Dar omul?

In ce priveste viata vesnica, insa, omul nu mai poate influenta cu nimic. Bine e sa stii aceasta. Poate ca aici jos ati reusit sa puneti ca doctori de oameni criminali de copii, si multi nu-si mai numara zilele datorita acestora. Dar in ceruri Dumnezeu va da viata vesnica tuturor celor care s-au nascut din nou din El, prin credinta in Domnul Isus Cristos.

Iata-ne intr-un timp in care oamenii sarbatoresc moartea si invierea lui Cristos. Sau, mai bine zis, si le amintesc. Le comemoreaza. Priveste la Cel in care era viata, dar care Si-a dat viata, pentru ca noi, cei morti in pacatele noastre, cei fara de Dumnezeu, sa avem viata.

Niciun comentariu: