marți, 14 aprilie 2009

Curatenie acasa

Cand pentru cei pentru care fac diferenta intre zile, pentru Domnul, se apropie sarbatoarea invierii lui Cristos, trebuie considerate unele aspecte ale vietii de pe pamant.

Cristos ne aduce o Imparatie noua, unde pacatul, degradarea lipsesc prin definitie. Legile termodinamicii, asa cum le cunoastem astazi, acolo nu vor mai avea putere. Fiindca nu le va mai fi data o astfel de putere. Acolo nu va mai fi nevoie de curatenie, asa cum o intelegem acum, pentru ca nu va mai fi degradare.

A te apropia de sarbatoarea invierii lui Cristos presupune o pregatire a casei, a curtii. Inteleg sa fac o curatenie mai amanuntita fiindca ma pregatesc sa fac diferenta intre niste zile, cu un scop precis - sa-mi amintesc de moartea si invierea lui Cristos.

Cand Cristos a inviat ca parga a celor adormiti, a facut toate lucrurile noi, prin iertarea pacatelor si aducerea posibilitatii nasterii din nou pentru noi, oamenii. Noul acesta trebuie sa fie sensul unei curatenii speciale pentru aceste vremuri.

Dar, din ce am vazut, se face curatenie traditional, ca asa se face. E o vreme buna sa speli tot, sa cureti tot, sa scoti tot si sa aranjezi de la cap la coada tot ce ai. Si multe ajungi sa vezi ca ai, dar tot sarac, tot gol. E curatenia "de primavara", care oricum trebuie facuta, dupa o iarna de hibernare se aduna toate cele. Si, cand sa fie potrivit, daca nu tocmai acum, in zilele pastelor.

E rau sa faci curatenie? Nu. E chiar indicat! Problema de care ma lovesc este ca nu vad legatura cu jertfa lui Cristos, cu invierea Lui. Daca am gandi corect, chiar curatenia ar fi o urmare fericita si buna a unei atare gandiri. Dar, e bine ca facem curatenie, ca nu putem sa lasam casa cum vrea ea sa fie. Mi-as dori sa fie ceea ce facem cu scop, cu sens, cu insemnatate. Iar acestea sa fie extrase din Scripturi. Ar insemna ca traim cu Domnul si ca facem ceea ce facem fiindca ne gandim mereu la Imparatia Cerurilor.

Niciun comentariu: