joi, 2 aprilie 2009

Numarul de oameni

------------------
Populaţia mondială a atins deja pragul maxim pe care planeta îl poate susţine în raport cu resursele disponibile în prezent, a avertizat un consilier influent al administraţiei Obama.

Nina Fedoroff, consilier pe probleme de ştiinţă şi tehnologie al secretarului de Stat, Hillary Clinton, a declarat pentru BBC că populaţia umană a depăşit deja „limitele sustenabilităţii” Pământului.

„Trebuie să reducem în continuare rata de creştere a populaţiei globale, planeta nu mai poate susţine atât de mulţi oameni”, a subliniat ea, adăugând că oamenii trebuie să gestioneze mai bine „spaţiile sălbatice” şi resursele de apă. „Avem şase miliarde şi jumătate de oameni pe această planetă şi ne apropiem repede de şapte miliarde. Vom avea nevoie de multă ingeniozitate pentru a folosi resursele de apă şi a cultiva recolte”, a mai spus Fedoroff. Potrivit acesteia, pe lângă o mai bună gestionare a resurselor naturale, oamenii trebuie să accepte şi alimentele modificate genetic.

„Acceptăm aceeaşi tehnologie în medicină, dar când vine vorba de hrană vrem să ne întoarcem în secolul al XIX-lea”, a sintetizat consilierul lui Hillary reticenţa oamenilor faţă de alimentele modificate genetic.

Nina Fedoroff, autoarea unei cărţi despre acest tip de alimente, publicată în 2004, consideră că astfel de critici nu îşi au locul în timpurile contemporane. Consilierul secretarului american de Stat a admis că Statele Unite vor accepta, în cele din urmă, limitarea emisiilor de carbon, o condiţie respinsă până în prezent, spre iritarea comunităţii inter naţio nale.
------------------
din EvZ
------------------


In Romania creste iarba in voie pe proprietatile oamenilor. Nu se prea cultiva mare lucru. Sigur ca expertii nu au luat in considerare tara noastra, ca se mai rezolvau ceva probleme, daca aduceau si forta de munca sa ne lucreze pamanturile...

De fapt, exista alte mize in spate. E nevoie de argumente puternice, la nivel global, pentru a se realiza o conducere globala, de unde putere mai mare; se doreste argumentarea avorturilor si controlului populatiei; se doreste experimentarea pe oameni cu produsele acestea modificate genetic.

Sunt altele la mijloc. Iar noi toti primim si inghitim biscuitii minciunii. Zambim si ne punem pe treaba. Nu sunt decat chestiuni induse, de care trebuie sa na dam seama. Numai ca, degeaba ne dam seama, daca tara da seama acestor oameni, care oricum ii forteaza sa accepte directia lor.

Exista tehnologii pentru energie solara, apa etc. Se folosesc? De ce nu se investeste in acest domeniu? Pai nu mai pot altii sa controleze populatiile. Nu stiu. Oricum, e ridicol articolul, cel putin pentru noi, romanii. Poate noi suntem altfel decat restul populatiei de pe glob.

Nu avem nevoie de alimente modificate genetic, nici de avorturi, nici de tehnologia secolului nostru pentru a rezolva problemele. Avem, in schimb, nevoie de Dumnezeu.

Niciun comentariu: