marți, 7 aprilie 2009

Ce fac daca sunt nemantuit?

E o intrebare buna, vitala si la care trebuie sa ai un raspuns pe masura. Cu siguranta ca, daca Dumnezeu exista si Si-a dat Fiul pentru tine, Ii pasa ca sa stii cum poti ajunge in prezenta Sa.

Mantuirea nu este un concept ieftin si nici invechit. Ea tine de promisiunea lui Dumnezeu ca ne va impartasi natura Sa, firea Sa. E vorba de o infiere, de o nastere din nou din Dumnezeu. Iar pretul este prea mare sa fie exprimat in vreun fel (desi putem incerca) - jertirea de buna voie a Fiului lui Dumnezeu: Isus Cristos.

Printre multe teorii si raspunsuri, a venit timpul ca romanii sa se intoarca la Biblie. Ai nevoie sa stii ceea ce a fundamentat credinta crestina si nu adaugirile de dupa. Cand citim Scriptura ea ne limpezeste mintea si mereu ne aduce la adevarul pur, pe care trebuie sa-l stim cu totii pentru a trai in conformitate cu ceea ce doreste Dumnezeu de la noi si nu oamenii.

Oamenii pot face religii pentru a subjuga si conduce alti oameni; pentru bani sau pentru ca vor sa simta puterea. Dumnezeu e oricum atotputernic si tine totul in mana Sa. El nu are nevoie de lucruri pieritoare fiindca este vesnic. El nu cauta trecatorul fiindca este etern. Si-a trimis, in schimb, Fiul sa moara intr-o lume decazuta, tocmai pentru ca "dorea sa aduca multi fii la slava".

As vrea sa citez din 2 Tesaloniceni cateva invataturi pe care apostolul Paul le-a dat bisericii primului secol de crestinism:

"... la descoperirea Domnului Isus din cer, cu ingerii puterii Lui, intr-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos. Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica, de la fata Domnului si de la slava puterii Lui, cand va veni, in ziua aceea, ca sa fie proslavit in sfintii Sai si privit cu uimire in toti cei ce vor fi crezut; caci voi ati crezut marturisirea facuta de noi inaintea voastra"


A fost un text din 2 Tesaloniceni 1: 8 - 10. Iar, in ce priveste marturisirea, apostolul Ioan clarifica:

"Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri si ce am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii - pentru ca viata a fost aratata si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata - deci, ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau Isus Cristos."


Tot in 1 Ioan gasim si:

"Daca primim marturisirea oamenilor, marturisirea lui Dumnezeu este mai mare; si marturisirea lui Dumnezeu este marturisirea, pe care a facut-o El despre Fiul Sau. Cine are pe Fiul lui Dumnezeu are marturisirea aceasta in el; cine nu crede pe Dumnezeu il face mincinos, fiindca nu crede marturisirea pe care a facut-o Dumnezeu despre Fiul Sau. Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica."


Daca nu ai viata vesnica prin credinta in Domnul Isus Cristos, atunci nu esti mantuit de mania lui Dumnezeu care vine. Nu e vorba de nici o secta, de nici o invatatura ciudata, de nimic ciudat. E vorba de o nevoie pe care noi o avem: cea mai importanta. Ce faci? In starea aceasta nu vei aveam decat o dreapta rasplatire fiindca nu Il cunosti pe Dumnezeu si nu asculti de Evanghelia Lui. Deoarece El a platit pentru tine ca sa poti sa fi mantuit si tie nu-ti pasa.

Daca insa vrei sa-L cunosti, crede in Isus Cristos si vei fi mantuit.

Traim vremuri in care Biblia poate fi procurata si citita de orice om, la noi in tara. Dar traim si vremea in care Biblia este o carte parasita si uitata de cei mai multi. Oare nu va fi cu atat mai mare mania lui Dumnezeu care ne da un timp in care ne accepta asa cum suntem, ca sa avem si noi sansa sa fim mantuiti, pe cand noua putin ne pasa?

De curand o fata tanara a murit si au pus niste poze cu ea pe youtube. Prietenii si cunoscutii au lasat mesaje. Si ce mesaje pline de afectiune, apreciere... Dar in viata? Unde au fost toate acestea in viata? Cand murim toti sunt prieteni, dar pana atunci? Tot asa si noi, pana cand murim, de ce nu vrem sa-L cautam pe Dumnezeu? Din cauza altora? Ma indoiesc de asta, fiindca stiu ca daca nu mergi la biserica din cauza unui om, cu atat mai mult nu-ti poti permite sa-ti pierzi mantuirea din cauza unui om.

Crede in Domnul Isus si traieste invataturile Sale, fiindca timpul tau pe acest pamant se va incheia in curand si dupa moarte va fi prea tarziu.

Niciun comentariu: