miercuri, 1 aprilie 2009

Vreau sa fiu lider

Tinerii vor sa fie lideri, sa conduca si sa aiba primul scaun. Si, nu doar tinerii, oamenii acestia corupti...

Vrei sa fii lider? Esti sigur? Atunci, fa-te slujitorul tuturor. Oare cati "mai mari" autentici avem? Cati sunt cei care conduc prin slujire? Cati sunt ca Cristos? El, care a primit autoritate de la Tatal S-a dezbracat pe Sine si, intr-o postura deloc onorabila, a spalat picioarele ucenicilor.

Liderul nu ridiculizeaza parerile altora, ci, ca multumire pentru ca a fost atacat, varsa lacrimi spre picioarele agresorului, pentru a-l iubi.

Dar cati nu sunt lideri astazi... Notiunea de lider nu mai are o singura acceptiune intre crestinii de astazi, motiv pentru care ea trebuie atent folosita. Un crestin dedicat, care cauta sa urmeze invataturile Domnului Isus si slujeste cu toata inima nu are nevoie sa fie recunoscut in lumea aceasta, fiindca el este ceea ce este in Imparatia lui Dumnezeu. Acolo nu cei care au scaun sunt cineva, ci cei care se fac scaun pentru altii. Si cuier, farfurie, cos de gunoi, vana de spalat.

Lider inseamna sa te faci sarac pentru lume si in lumea de aici, ca sa-i poti imbogati pe sfinti. Lider inseamna sa te lasi lovit, scuipat, injosit prin adunari, apasat si vorbit de rau si sa ai in inima ta acest sentiment de adanca pretuire, aceasta dragoste plina de sacrificiu fata de calaul tau.

Liderul nu are nevoie sa fie recunoscut ca lider, fiindca el este, daca este, intr-o Imparatie unde recunoasterea oamenilor este fara noima. Liderul sufera, poarta poveri, curata case si gradini, iar ca rasplata primeste spini, cuvinte grele de multumire si barfeli ascunse ca recunoastere. Iar de la Dumnezeu primeste un brat, a lui Cristos, caci pe acelasi drum a mers si El, Domnul nostru.

Liderul e o fantasma, o iluzie a lumii acesteia. Cristos, Imparatul, a slujit slugilor. In lumea cereasca cinste nu e sa fi slujit, ci sa slujesti. Frumusetea divina e a trai in jerfire, dupa cum ne-a aratat Cristos. Nu e vorba de a fi mare sau mic, ci sunt cu totul alte valori aici. Mic nu-i mare, dar nici mic. Mic nu exista si nici mare. E doar a fi precum Cristos, sau a nu fi.

De ce vrei lider? De ce vrei pozitie? De ce vrei recunoastere de la oameni? Ia stergarul, slujeste, ajuta, roaga-te, posteste. Traieste pentru Cristos. Si vom vedea in ziua cea mare, a Judecatii drepte a lui Dumnezeu, cati au fost mari si cati au fost lideri. Nu vrei mai bine un rob? Nu vrei mai bine o putere a necazului, data de stramtorare si lovire?

De ce suferi cand nu esti recunoscut ca fiind ceva, macar ca nu esti nimic? Plangi mai bine pentru ca nu se face bine, nu se traieste drept, nu se iubeste. Sufera pentru ca nu exista evlavie... Ca s-a uitat ca nu e doar voce de cap, de gat... ci, voce din inima.

Traieste in slujba Domnului si nu cauta maretie. Pastreaza credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut si au cazut din credinta. Alearga inainte dupa reguli. Ajuta, ridica, slujeste.

Niciun comentariu: